Fashion

Quiz: Test your fashion IQ

Author: Elle Canada

Fashion

Quiz: Test your fashion IQ

So, you consider yourself a true fashionista. You cherish your Choos. You follow the fashion runway shows and you simply adore anything that has to do with fashion. OK, great! But how well do you know your designer history? Want to challenge your fashion IQ? Take our fun quiz, full of trivia questions to find out just how much you know!


QUESTIONS:

1. Coco Chanel's real name was:
A) Marie-Eve Chanel
B) Genevieve Chanel
C) Gabrielle Bonheur Chanel
D) Marguerite Chevalier Chanel

2. Karl Lagerfeld was born in:
A) Hamburg in 1938
B) Stockholm in 1945
C) Brussels in 1932
D) Rome in 1939

3. Tom Ford is most notably recognized for his work as the head of which fashion house?
A) Chanel
B) Chloe
C) Gucci
D) Prada

4. The novel The Devil Wears Prada is rumoured to be based on the author's real-life experience with the editor of which magazine?
A) Cosmopolitan
B) Vogue
C) Glamour
D) Marie-Claire

5. Which fashion house was publicly criticized in January 2007 by Britain's Advertising Standard's Authority, for launching an ad campaign that featured models brandishing knives?
A) Yves Saint Laurent
B) Stella McCartney
C) Dolce & Gabbana
D) Ralph LaurenFind out what's hot this fall in accessories with our preview!

6. In May 2007, Kate Moss designed a collection exclusively for:
A) Topshop
B) H&M
C) Abercrombie & Fitch
D) Nieman Marcus

7. Which designer was once described as "the supreme master of minimalism"?
A) Ralph Lauren
B) Calvin Klein
C) Roberto Cavalli
D) Versace

8. In the 1963 film Charade, Audrey Hepburn solidifies the cachet and popularity of carrying a particular designer bag. Who was the designer of the bag?
A) Balenciaga
B) Christian Dior
C) Valentino
D) Louis Vuitton

9. In 1988, Naomi Campbell graced the cover of which magazine, as its first black cover girl?
A) French Vogue
B) British Vogue
C) Elle UK
D) Harper's Bazaar

10. Which designer has 6 pug dogs named Maude, Margot, Monty, Molly, Milton and Maggie?
A) Jean-Paul Gaultier
B) Giorgio Armani
C) Zac Posen
D) Valentino

ANSWERS:

1. C
2. A
3. C
4. B
5. C
6. A
7. B
8. D
9. A
10. D

Comments
Share X
Fashion

Quiz: Test your fashion IQ